TAGSPACES

Bilgisayarınızdaki dosyalarınızı veya arşivlerinizi düzenlemekte veya bulmakta zorlanıyor musunuz ? Eğer zorlanıyorsanız o zaman TagSpaces işinize yarayabilir.
TagSpaces  bilgisayarınızdaki dosyaları –özellikle etiketler kullanarak– organize etmenizi ve bulmanızı sağlayan ücretsiz, açık kaynak kodlu, etiket tabanlı bir dosya yönetici programıdır. Windows Explorer’ dan sıkılanlar denemekte özgür.
Peki bu programla neler yapabilirsiniz ? Özellikleri nelerdir ?
Öncelikle bilgisayarınızdaki dosyaları etiketlendirme yöntemiyle her platformda(Windows, Linux, OS X, Android, Firefox ve Chrome) kolayca düzenleyebilirsiniz. Yine etiketlendirme yöntemi sayesinde istediğiniz dosyaları rahatça bulabilirsiniz.
Program ayrıca size normal bir dosya yöneticisi programının özelliklerini de sunuyor ve dolayısıyla program bir çeşit etiket tabanlı dosya yöneticisi görevi görüyor.
Program size ayrıca not alma konusunda da yardımcı oluyorDüz yazı, markdown ve html biçimlerinde notlar oluşturabiliyor ve düzenleyebiliyorsunuz. Kayıtlı web sayfalarını organize edebiliyorsunuz. E-kitaplarınızı da organize edebildiğiniz programla ayrıca projeleriniz, fikirleriniz veya anılarınız için kendi özel ”wiki” lerinizi oluşturabiliyorsunuz.
Dosya tarama ve bulma konusunda da yetenekli olan yazılım size HTML5 web arayüzü ile kolayca dosyalarınızı bulma konusunda yardımcı oluyor ve pek çok temel resim, video, ses formatını  ve aynı zamanda PDFs veya MHTMLs  dosyalarını ve modern programlama dillerini açmanızı sağlıyor.
Programı Windows, Linux, MAC OS; Android, iOS işletim sistemleri üzerinde çalıştırabilir ayrıca Chrome ve Firefox üzerinde de eklentilerini kullanabilirsiniz.
Bu yeni sürümündeki yenilikler ise kısaca şöyle:
  • Ücretsiz Android Uygulaması: Google Play store üzerinden veya GitHub sayfasından ulaşabilirsiniz.
  • Etiketler için değişik renklendirme seçenekleri.
  • Klasörler için ızgara görünümü.
  • Zengin metin düzenleyici içerisindeki yapılacaklar için onay kutusu desteği
  • Çeşitli iyileştirmeler ve geliştirmeler.
  • Tüm değişiklikler için BURAYA göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekran Mavileşmesi, Yeşillenmesi Renk Bozukluğu Sorunu

Kaydedilmemiş Word Dosyasını Kurtarma

MS Word-İki Yarım Satır Nasıl Tek Satır Yapılır, Birleştirilir?