BİLGİSAYARINIZDA DOSYA ARARKEN KAYBOLMAYIN – EN İYİ WİNDOWS İÇİ DOSYA ARAMA PROGRAMLARI

Bilgisayarınızın içinde aradığınız dosyaları bulmakta zorlanıyor musunuz? Yüzlerce dosya indirdiniz ve kaydettiğiniz yerleri mi unuttunuz? Bilgisayarınız artık karmakarışık bir dosyalar cehennemine mi döndü?
Sorun değil!
Bilgisayarınızdaki dosyalar cehenneminde aradığınızı bulmak için Windows’ un dahili arama özelliğini kullanabilirsiniz ama daha iyi ve gelişmiş bir arama deneyimi isterseniz aşağıdaki windows içi arama programlarına bir göz atmalısınız:

LAUNCHY

launchy-windows-search-arama
Basit ve kullanışlı bir Windows içi arama programı. Açık kaynak kodlu ve ücretsiz. Sisteminizdeki dosyaları listeler ve istediğiniz dosyaları bulmanız için sadece aradığınız dosyaların ismini yazmaya başlamanız yeterli. Bulduğunuz zaman sadece tıklayın ve dosyayı açın.

FILE SEARCHY

file searchy-windows-search-arama-program
Bilgisayarınızdaki dosyaları hızlıca indeksler. Dosya ismine göre arama yapabilir ve aynı zamanda dosya içeriklerinde de arama yapabilirsiniz. Aramalarınızı tarih, sürücü veya boyut kıstasına göre şekillendirebilirsiniz.

ULTRASEARCH

ultrasearch-windows-search-arama-programi
Program sisteminizde herhangi bir indeksleme yapmadan doğrudan arama yapmaktadır. Bu da görece daha hızlı işlem yapmasını ve aradığınızı daha hızlı bulmanızı sağlamaktadır. Aramalarınızı dosya isimlerine göre yapabildiğiniz gibi aynı zamanda dosya uzantılarına göre de yapabilirsiniz.

LISTARY

listary-windows-search-arama-find
Listary ;  Windows içinde arama yapabileceğiniz ücretsiz ve  gelişmiş bir arama aracıdır. Akıllı arama özelliği sayesinde tam adını bilmediğiniz dosyaları sadece bir kaç harfini yazarak bulabilirsiniz. Siz yazmaya başlar başlamaz açılır menü de seçenekleri gösterir. Aramalarınızı yaparken joker simgeleri(* veya ?) kullanabilirsiniz. Ayrıca Listary portable olarak ta kullanılabilir.

FILESEEK

fileseek_file_search_dosya_arama
Windows’ ta aradığınızı bulmak için hızlı ve kullanışlı bir seçenek. Arka planda dosya indekslemesi yapmadan aradığınızı bulmanızı sağlar. Çeşitli kriterlere göre aramalar yapabilirsiniz. En önemli özelliği arama profillerini diğer bilgisayarlarla eşitleme imkanı sunmasıdır.

LOOKEEN FREE DESKTOP SEARCH

lookeen-screenshot-tooltip-arama-programi
Dahili ve harici sürücüleriniz içindeki tüm dosyaları(limitsiz) indeksleyen yazılım siz arama için bir şeyler yazmaya başladığınız anda size öneriler sunmakta. Microsoft Office ve PDF belgeleri içinde arama yapmanıza izin veren yazılımla klasörlerin ve dosyaların içinde de arama yapabilirsiniz.  Gelişmiş arama kriterleri ile filtreleme özellikleri de sunan programla belgeler üzerinde düzenleme işlemlerini de kolaylıkla yapabilirsiniz.

COPERNİC DESKTOP SEARCH

copernic_desktop_search_masaüstü_windows_arama
Programı kullanarak bilgisayarınız içindeki dosya, klasör ve uygulamaları sadece isimlerini ya da bir kaç harfini yazarak bulabilir ve açabilirsiniz. Pek çok dosya formatındaki indekslenen dosyaları bulabilir, arama sonuçlarını sıralayabilir ve gruplayabilir, arama sonuçlarını özelleştirebilirsiniz.Bu ücretsiz versiyonunda indeksleme kapasitesi 2 GB ile sınırlıdır.

EVERYTHING

Everything_Search_Windows_arama
Basit ve sade bir arayüze sahip bir program. Bilgisayarınızdaki dosyaları hızlıca indeksler ve hızlıca bulur. Çok az sistem kaynağı tüketir ve arkadaşlarınızla dosyalarınızı paylaşmanıza izin verir.

DOCFETCHER

dotchfetcher_windows_search_arama_dosya
Bilgisayarınızdaki dosyaları indeksleyerek hızlıca bulmanızı sağlayan açık kaynak kodlu bir arama programı. Windows, Linux ve Mac OS X üzerinde çalışabiliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekran Mavileşmesi, Yeşillenmesi Renk Bozukluğu Sorunu

Kaydedilmemiş Word Dosyasını Kurtarma

MS Word-İki Yarım Satır Nasıl Tek Satır Yapılır, Birleştirilir?