100 floors Seasons tower bütün bölümlerin çözümleri ve açıklamaları


100 floors Seasons tower bütün bölümlerin çözümleri ve açıklamaları

100 Floors Halloween nedeniyle 15 yeni bölüm çıkardı. Bunu da Annex içine değil Seasons kulesinde yapmayı seçmiş. 100 Floors’un seasons kulesinin bütün bölümlerinin çözümlerine ve açıklamalarına buradan ulaşabilirsiniz. Güncellemeyi ilk android için çıkarıp, iOS için 1 hafta sonrasına çıkması hiç hoş olmadı ama uzun zamandır görmeyip özlediğimiz için sesimizi de çıkarmıyoruz. 01.12.2012 tarihinde Seasons’a Christmas da eklendi. Buyrun, 100 floors seasons tower çözümleri:
100 floors Seasons Christmas Çözümleri için buraya tıklayabilirsiniz.
100 floors Seasons Valentine’s Çözümleri için buraya tıklayabilirsiniz.

100 floors Seasons Halloween Çözümleri

100 floors Seasons Halloween 1. bölüm çözümü:

Ekrandaki kareler aslında Q klavye, klavyeyi sağa sola sürükleyerek (slide) “HALLOWEEN” yazmak gerekiyor. Klavyenin yazılmayan harfleriyle hali şu şekilde:
Q W E R T Y U I O
A S D F G H J K L
Z X C V B N M
Yani şu şekilde oluyor:
  1. T’nin sağ altındaki
  2. S’nin solundaki
  3. L
  4. L
  5. L’nin üstündeki
  6. S’nin üstündeki
  7. D’nin üstündeki
  8. D’nin üstündeki
  9. M’nin solundaki

100 floors Seasons Halloween 2. bölüm çözümü:

Ekranın sol altında (havuzun solunda) çekiç var, onu alın. Çekici kullanarak apının solundaki camı kırarak içindeki hortumu alın. Hortumu, kapının sağındaki çeşmeye bağlayın, çeşmeyi dokunarak açın. Havuz dolmaya başlayacak, dolduğunda su ile birlikte elma yükselecek. Elmaya dokunduğunuzda kapı açılacaktır.

100 floors Seasons Halloween 3. bölüm çözümü:

Telefonu sağa doğru yatırarak balkabağı en sağa yaslayın. Balkabağının eskiden olduğu yerde bıçak çıkacak, onu alın. Kapının solundaki düğmeye dokunduğunuzda üstteki şeker aşağı inmeye başladığında bıçağı kullanarak ipi keserek balkabağının içine düşmesini sağlayın.

100 floors Seasons Halloween 4. bölüm çözümü:

Yukarıdaki ok yönünde sırayla dokunmak gerekiyor. Yani sol üstten sağ üste, sağ üstten sağ alta, sağ alttan sol alta, sol alttan sol ortaya. Bu yol boyunca çıkan düğmelere sırayla şu şekilde dokunun: 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Yani: sol üst’e dokunmayın, orta üste 1, sağ üste 2, sağ orta 3 diye devam ediyor.. Kapının üstündeki okta başlangıç yuvarlak olduğundan 0′a denk geliyor.

100 floors Seasons Halloween 5. bölüm çözümü:

Çekici alıp balkabaklarına dokunarak sıralamayı bulmak gerekiyor. Her seferinde farklı sıralamayla çıktığı için anlatımını yapamıyorum.

100 floors Seasons Halloween 6. bölüm çözümü:

Sağdaki yaprağa dokunarak altındaki anahtarı alın. Anahtarı, kapının solundaki anahtara benzeyen yola dokunun. Yol uzayacak. Şimdi o yolu tamamlayacak şekilde kapıdaki düğmelere dokunun. Sol üst:1, Sağ üst: 2, Sol alt:3, Sağ alt:4 dersek, şu şekilde dokunun: 2, 3, 3, 1, 1, 2, 1

100 floors Seasons Halloween 7. bölüm çözümü:

Zero + four = eight yazıyor, yani rakamların kelime karşılıklarının harf sayıları hesaplanıyor. Buna göre 2+5+9*7+0*10=? sorulduğundan, aslında bu:
3(two) + 4(five) + 4(nine) * 5(seven) + 4(zero) * 3(ten) =? oluyor. bunun da sonucu 39 olduğu için rakamlardan 39 tuşlayıp enter’e dokunun.

100 floors Seasons Halloween 8. bölüm çözümü:

Sol altta H-Y yazıyor. Parlayacak şekilde H yazdığımızda, 1,3,4,5,6,7,9 seçili oluyor. Bundan Y’de olacak 2,5,7,9 ‘da olanları çıkardığımızda 1,3,4,6 kalıyor. Bunları işaretleyerek sonraki bölüme geçebilirsiniz.

100 floors Seasons Halloween 9. bölüm çözümü:

Kapının sağında 2, solunda 3 yarasa var. Sağ oka 2, sol oka 3 defa dokunun. Sonra, kapının sağ ve sol bölümlerini yukarıya veya aşağıya kaydırın, kilidin açılmış halini göreceksiniz. sonra sağ oka ve sol oka birer defa dokunun.

100 floors Seasons 10. bölüm çözümü:

Kapının solunda M D yazıyor, bu Month, Day oluyor. Yani üst sarıya halloween’in olduğu ay (10), alt satıra halloween’in olduğu gün(31) yazılacak. Tuğlalara bakıldığında rakamlar görülmekte, buna göre: sol alttaki, sol üst boşluğa, sol üstteki sağ üst boşluğa, sağ üstten ikinci sol attaki boşluğa, sağ üstteki sağ alt boşluğa gelecek.

100 floors Seasons Halloween 11. bölüm çözümü:

Sol alttaki lambayı dokunarak eşyalara ekleyin. Sonra kullanarak soldaki sokak lambasına ekleyin. Kapıdaki halloween yazısında W sola doğru ok, N sağa doğru ok. Bu yüzden Işıklarla W ve N yazıcaz. Sıralama şu şekilde:
Sağ lamba, alt orta balkabağı, üst orta balkabağı, sol alt balkabağı, sol lamba. N yazmak için ise: sol alt balkabağı, üst orta balkabağı, alt orta balkabağı, sağdaki lamba.

100 floors Seasons Halloween 12. bölüm çözümü:

Bıçağı kullanarak balkabağının göz burun ve ağzını açın, ağzındaki gözü alıp hayalet balkabağının eksik gözünün yerine ekleyin.

100 floors Seasons Halloween 13. bölüm çözümü:

Düğmelere dokunarak sırayla şu harfleri seçin: P B C T. Pumpkin, Bat, Cat, Tomb. kapı açılacaktır. Soldaki meşaleyi de alın.

100 floors Seasons Halloween 14. bölüm çözümü:

Sağ alttaki parlak mor cisme dokunarak eşyalara ekleyin, sonra kapının sağındaki alana ekleyin. Kapının üstünde RGB: Red Green Blue oluyor. Yani kırmızı, yeşil ve mavi renklerini elde etmemiz gerekiyor. Mor ve sarı renklere dokunup, eklediğimiz şimşek düğmesine dokunun. R yanacak. Sarı ve yeşile dokunup şimşek düğmesine dokunun, G yanacak. Mor ve yeşil sonrasında şimşek düğmesine dokunun. B yanıp kapı açılacak.

100 floors Seasons Halloween 15. bölüm çözümü:

Fayanslardaki simgelere bakarak, sol üst kedi, sağ üst yarasa, sol alt orak, sağ alt örümcek ağı olacak şekilde dokunun.

100 floors Seasons – Christmas Çözümleri

100 floors Seasons Christmas 1. bölüm çözümü:

Christmas, 25 Aralık olduğu için sayılarla 25 Aralık yazmamız gerekiyor. Tabii bunu Türkiye’de kullanılan 25.12 olarak değil onlara göre yani 12-25 olarak yapmamız gerekiyor. Ü: üstten, A: alttan olmak üzere sırasıyla şu şekilde oklara dokunun. Ü3, Ü4, Ü1, A2, A2, A2, Ü4, Ü4, Ü4, Ü1, Ü1, Ü1

100 floors Seasons Christmas 2. bölüm çözümü:

Yıldızlardan çam ağacı süsü elde etmemiz gerekiyor. Sağ üstteki en altın ortasına, sol üstteki en altın soluna, üst soldaki sağına, 2. sırada kalan en altın sağına, üsttekini en üstün ortasına, ortadakileri de düzgün üçgen elde edilecek şekilde ortalamanız gerekiyor. Elde edilecek şekil resimdeki gibi olmalı.

100 floors Seasons Christmas 3. bölüm çözümü:

Soldaki ışık düğmesine dokunarak ışığı kapatın. Şçmine’den hediye gelecektir. Çıkan hediyeyi sağa çekin, hediye yerinde görünün satranç taşı ve anahtarı sırayla alın. Anahtarı kullanarak şöminedeki anahtar deliğine dokunun.

100 floors Seasons Christmas 4. bölüm çözümü:

Yazarak anlatmam biraz karışık olacağı için video daha çok işinize yarayacaktır diye düşündüm.

100 floors Seasons Christmas 5. bölüm çözümü:

Sağ alttaki balyozu alın. Üst sıranın birincisi, üst sıranın üçüncüsü, alt sıranın üçüncüsü, alt sıranın birincisi, orta sırının ikincisi. Balyoz ile kapının sağındaki camı kırın, düğmeye dokunun.

100 floors Seasons Christmas 6. bölüm çözümü:

Kırmızı blokları sola, mavi blokları sola geçirin, yani blokların tamamının yerini değiştirin. Kapı açılacaktır.

100 floors Seasons Christmas 7. bölüm çözümü:

3. Sıranın 2. kutusu olan “L” ye dokunun. L olanlardan sonra solundakine (left), “R” olanlardan sonra sağındakine (right), “U” olanlardan sonra Üsttekine (up), “D” olanlardan sonra alttakine (down) dokunmanız gerekiyor.  Yani LDRRRU diye başlıyorsunuz, gerisini yaparsınız. Aslansınız, kaplansınız.

100 floors Seasons Christmas 8. bölüm çözümü:

Kapı üzerindeki şekil şu anda soldaki üçgen gibi. Onu 6 hamlede sağdaki üçgen haline getirmemiz gerekiyor. Kapının üzerindeki kırmızı düğmelere dokunarak bunu yapıcaz. Şu düğmelere sırayla dokunun: Sol üst, sol üst, sağ üst, sağ üst, sol üst, sağ üst.

100 floors Seasons Christmas 9. bölüm çözümü:

Kapının sağındaki düğmeye dokunun, kapı üzerinde kırmızı bölümler belirecektir. Şu sıralamayla bölümlere dokunun: sol alt, sağ üst, sağ alt, sol üst, orta.

100 floors Seasons Christmas 10. bölüm çözümü:

Eşyalarınız arasındaki satranç atını tahtaya koyun. Sürekli L çizerek her yeri siyah yapmanız gerekiyor. Sorun yaşarsanız aşağıda video bulunmaktadır.

100 floors Seasons Christmas 11. bölüm çözümü:

Balyozu kullanarak sol alttaki kutuyu kırın. Puzzle’da 12-25 yazmanız gerekiyor. Sorun yaşarsanız videoya bakabilirsiniz

100 floors Seasons Christmas 12. bölüm çözümü:

Birinci kutu 3, ikinci kutu 2, üçüncü kutu 1, dördüncü kutu 5.

100 floors Seasons Christmas 13. bölüm çözümü:

Puzzle olduğundan kendiniz biraz daha denemelisiniz maalesef. Sorun olursa videoya bakabilirsiniz.

100 floors Seasons Christmas 14. bölüm çözümü:

Sol alttan başlayıp noktaları birleştirip sağ üste kadar gitmeniz gerekiyor. Çözüldüğünde resimdeki gibi olacaktır.

100 floors Seasons Christmas 15. bölüm çözümü:

Bu bölüm Unblock me tarzı bir oyun olmuş. Ama daha kolayı tabii, çünkü şekiller sadece dikey değil, yatay da hareket edebiliyorlar. Mavi cismi sol üste götürmeniz gerekiyor. Zor değil ama sorun yaşarsanız videodan yardım alabilirsiniz.

100 floors Seasons – Valentine’s Çözümleri

100 floors Seasons Valentine’s 1. bölüm çözümü:

Noktaları birleştirerek kalp çizin. Ayrıntılı açıklamak gerekirse: Aşağıya doğru ok çizin. Yerdeki yansımaya denk gelecek.sonra yanlardaki noklaları bir üstündekilerle birleştirin, en sonunda da üstteki iki noktayı ortadakiyle birleştirin.

100 floors Seasons Valentine’s 2. bölüm çözümü:

Sağdaki takvime dokunun. Her seferinde bulunduğu ay değişecek. Eylül (September) olduğunda ağaçtan bir yaprak düşecek. Dokunarak eşyalara ekleyin. Takvime iki defa daha dokunun, ağaçta yaprak kalmayacak ve kapının üstünde yaprak şeklinde bir boşluk belirecek. Eşyalara eklenen yaprağı bu boşlukta kullanın.

100 floors Seasons Valentine’s 3. bölüm çözümü:

Telefonun eğimini değiştirin, bir kalbin geldiğini göreceksiniz. Harekete göre yer değiştiriyor ve aslında iki kalp var. ikisini yan yana getirmeye çalışın.

100 floors Seasons Valentine’s 4. bölüm çözümü:

Sırasıyla şu harflere dokunun: V, L, E

100 floors Seasons Valentine’s 5. bölüm çözümü:

Yine kalp şekli çıkartmamız gerekiyor. Şu şekilde dokunun:
  • 1. Satırın 2. ve 4. sütunu
  • 2. Satırın 1. 3. ve 5. sütunu
  • 3. Satırın 1. ve 5. sütunu
  • 4. Satırın 2. ve 4. sütunu
  • 5. Satırın 3. sütunu

100 floors Seasons Valentine’s 6. bölüm çözümü:

Telefonu sallayın, sütteki iki oktan biri düşecek. Dokunarak eşyalara ekleyin. Sonra Yay üzerinde kullanın. İki kalbi de tek seferde vuracak şekilde yay’a dokunun.

100 floors Seasons Valentine’s 7. bölüm çözümü:

Sevgililer günü tarihini (2/14) yazmamız gerekiyor. Bunun için ışıkları şu şekilde ayarlayın:
  • 1: Sağ
  • 2: Sol
  • 3: Orta
  • 4: Orta
  • 5: Sol

100 floors Seasons Valentine’s 8. bölüm çözümü:

Bütün kalpleri içeri dönük yapmak gerekiyor. Bunun için şu sırayla dokunun:
  • En üsttekine 1 defa
  • Sağ alt 4 defa
  • Sol alt 1 defa
  • En alt 3 defa

100 floors Seasons Valentine’s 9. bölüm çözümü:

Her sembolün isminin ilk harfi bir yön anlamına geliyor.
  • Yukarı (Umbrella – Up)
  • Yukarı (USA – Up)
  • Aşağı (Disc – Down)
  • Aşağı (Dog – Down)
  • Sol (Leaf – Left)
  • Sağ (Rabbit – Right)
  • Sol (Lips – Left)
  • Sağ (Rose – Right)

100 floors Seasons Valentine’s 10. bölüm çözümü:

Kırmızı ile mavi kalbin yerlerini değiştirmeniz gerekiyor. Bunun için sırayla şu düğmelere dokunun:
  • Sağ
  • Yukarı
  • Sağ
  • Yukarı
  • Sol
  • Aşağı

100 floors Seasons Valentine’s 11. bölüm çözümü:

Yerdeki mavi düğmeye dokunun. Kapıdaki ışıklardan birini yeşil olarak yakacaktır. Yanan yeşil lambaya dokunun. Sonra başka birisini yakacak, hemen sonrakine de dokunun. Bu şekilde hepsi tamamlanana kadar tek seferde dokunmanız gerekiyor.

100 floors Seasons Valentine’s 12. bölüm çözümü:

Düğmeye bastığınızda harfler belirecek, her seferinde yerleri değişik. Harflerin olduğu yerlere sırayla dokunarak VALENTINE yazmanız gerekiyor. Denemedim ama çok zorda kalırsanız ekran görüntüsünü kaydederek çözebilirsiniz gibi geldi.

100 floors Seasons Valentine’s 13. bölüm çözümü:

Çarkların boyutları karışık olduğundan anlatması biraz zor geldi. Ekran görüntüsündeki gibi yapabilirsiniz.

100 floors Seasons Valentine’s 14. bölüm çözümü:

Kartlara şu sırayla dokunun: Papaz, Joker, As, 6, Kız

100 floors Seasons Valentine’s 15. bölüm çözümü:

Işıklı kalplerin açık olanları aşağıdaki gibi olacak şekilde dokunun:
  • Üst sıra hiçbiri
  • Orta sıra: ikisi de
  • Alt sıra: Ortadaki ve sağdaki.
ÜStteki kalbe dokunun.

Şimdilik bu kadar bölüm var, güncelleme ile yeni bölüm geldikçe açıklama ve çözümlerini ekleyeceğim.
İyi eğlenceler.

-ALINTIDIR-

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekran Mavileşmesi, Yeşillenmesi Renk Bozukluğu Sorunu

Kaydedilmemiş Word Dosyasını Kurtarma

MS Word-İki Yarım Satır Nasıl Tek Satır Yapılır, Birleştirilir?