Resimleri Yazıya Çeviren Program Abbyy FineReader

Resimleri, fotoğrafları,pdfleri,gazeteleri,yazılı evrakları, scan edilmiş - taranmış evrakları yazıya çeviren başarılı program.

Tanıtımı;

ABBYY FineReader 11.0.102.536 Professional Edition Türkçe

ABBYY FineReader, taranmış  belgeleri, dijital kamera görüntülerini ve PDF belgelerini, kullanıma  hazır ve değiştirilebilir dokümanlara dönüştüren, iş profesyonelleri  için yaratılmış, akıllı PDF dönüştürücü ve doküman uygulamasıdır.  Uyabilen Doküman Tanıma Teknolojisi (Adaptive Document Recognition  Technology; ADRT)'nin yarattığı devrim sayesinde, FineReader, dokümanın  formatını, mantıksal yapısını, sayfa düzenini tamamen koruyan ve yüksek  doğruluk sağlayan ilk OCR uygulamasıdır. Bu yüksek teknoloji, sonuç  odaklı yeni ara yüzü sayesinde her zamankinden daha kolay ve hızlı,  elektronik doküman üretir.

(OCR nedir? Optik Karakter Tanıma  (OCR), elektronik görüntüler üzerindeki karakterlerin ya da metin  bilgilerinin okunarak ASCII koda dönüştürülmesi işlemidir. OCR  metodolojileri kullanılarak makineler tarafından yazılmış karakterler,  el yazısı karakterler ve işaretler kolaylıkla okunup ASCII koda dönüştürülebilirler. OCR, makineler tarafından yazılmış karakterlerin okunup tanınmasında kullanılan teknolojidir.)

Uyabilen Doküman Tanıma Teknolojisi (ADRT)
DRT'nin  devrimi sayesinde ABBYY FineReader, geleneksel sayfa yaklaşımının  yerine tüm dokümanı doğru bir şekilde analiz eden ilk OCR uygulamasıdır.

Doküman Yapısının, düzeninin (mizanpaj) ve biçiminin korunması.
ABBYY  FineReader, ana yazı, sütunlar, tablolar, başlık ve sayfa altlığı  notları, sayfa sayıları dahil olarak tüm dokümanı tanır ve tüm doküman  yazı stili, puntolarının orijinal halleri korunarak yeniden oluşturulur.

PDF/A Desteği ile Güçlü PDF Dönüşümü
ABBYY  FineReader, PDF/A veya işaretli PDF, güvenli PDF, aranabilir PDF dahil  olmak üzere muhtelif PDF format çıktıları için desteği ile beraber,  herhangi bir PDF ve kağıt dokümanlarını aranabilir ve değiştirilebilir  dosyalara dönüştürmek için en mükemmel araçtır.

Sonuç–Odaklı Arayüz
ABBYY  FineReader, önceki sürümlerden %40 daha az fare tıklaması ile  kullanmaya hazır dokümanların elde etmenize yardımcı olan sezgisel bir  ortam sağlar.

Tek tıklama ile Hızlı İşler (QuickTasks)
ABBYY  FineReader, "PDF/İmajlarını Microsoft Word’e Çevir" ve "Microsoft Word  için Tara" gibi sık kullanılan dönüştürme gibi hızlı işlemler  oluşturulabilir.

İkinci Nesil Dijital kamera "OCR"
ABBYY  FineReader, her zamanki gibi en yüksek doğruluğu ve verimliliği sunar  ve Dijital Kamera OCR teknolojisindeki öncülüğünü daha da geliştirmeye  devam eder. Şimdi, sadece tek bir fare tıklaması ile aranabilir ve  değiştirilebilir formatlara dönüştürebilir ve işinize devam ederken  istediğiniz anda herhangi bir dokümanı tarayabilirsiniz.

Ani Ekran-Resmi OCR
ABBYY  FineReader, hediyelik uygulamalarla bezenmiştir. Mesela bu  uygulamalardan bir tanesi de, masa üstünüzün herhangi bir yerini aniden  tanıyabilen ve bu tanıma sonuçlarını Ofis uygulamalarına gönderen, ABBYY  Ekran-Resmi Okuyucusudur.

En Son Microsoft Ortamı ve Uygulamaları ile Uyumluluk
ABBYY  FineReader, Microsoft Office'in son sürümleri ile bütünleşik çalışır ve  yeni tanıtılan DOCX ve XLSX formatlarında dosya yaratılmasını sağlar.  Tek bir fare tıklaması ile FineReader’ı çalıştırmadan bir imajı  dönüştürebilirsiniz ve bu sonuçları doğrudan Microsoft Office  uygulamalarına gönderebilirsiniz

Sık Kullanılan Dizin (Hot Folder) & Zamanlama
Bu  eşsiz aracı sayesinde ABBYY FineReader Kurumsal Sürümü (Corporate  Edition), özel bir dizin içerisine gelen dokümanları izler ve bu  dokümanları, otomatik olarak ya gözetimsiz mod uygulayarak daha evvel  tanımlanmış zaman süresi içinde ya da derhal işleme tabi tutar.

Otomatik Posta Kutusu İzlenmesi
Bu,  ABBYY FineReader Kurumsal Sürümü (Corporate Edition), ana bilgisayara  (server) bağlı fakstan veya çok fonksiyonlu (MFP) yazıcılar tarafından  gönderilen/alınan eklenti dosyalar için gelen e-posta kutusunu  izleyebilmektedir.

Sistem Gereksinimleri
. PC 1GHz ve üstü;
.  Microsoft Windows 7, Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows Server  2003, Microsoft Windows Server 2008, Microsoft Windows XP;
. Yerelleştirilmiş arayüzlerle çalışabilmek için ilgili dil desteği gerekmektedir.
. 512 MB kullanılabilir RAM. Çok çekirdek işlemcili sistemlerde her işlemci çekirdeği için ilave 256 MB RAM gerekmektedir;
. 650 MB tipik program kurulumu için ve 650 MB programın çalışması için;
. TWAIN veya WIA uyumlu tarayıcı, dijital kamera veya faks modem (isteğe bağlı);
. Ekran kartı ve monitör (1024x768 ve üstü);
. Klavye, fare veya başka işaretleme cihazı.

Desteklenen Donanım
Desteklenen Tarayıcılar ve çok fonksiyonlu cihazlar (MFP)
ABBYY  FineReader, TWAIN veya WIA uyumlu tarayıcıları, çok fonksiyonlu  cihazları (MFP) ve hepsi bir arada cihazları desteklemektedir.

Desteklenen Dijital ve Cep telefonu Kameraları
ABBYY FineReader, herhangi bir dijital kamerayla oluşturulmuş TIFF ve JPEG dosyaları tanıyabilmektedir.

Link:

http://www.abbyy.com.tr

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekran Mavileşmesi, Yeşillenmesi Renk Bozukluğu Sorunu

Kaydedilmemiş Word Dosyasını Kurtarma

MS Word-İki Yarım Satır Nasıl Tek Satır Yapılır, Birleştirilir?