Word Excel Şifre Kaldırma


Özellikle eskiden hazırladığınız ve şifre koyduğunuz exel ve word dosyaların şifrelerini unutmak mümkündür. Unutulan şifreleri bu programla hatırlayabilirsiniz.


http://www.freewordexcelpassword.com linkinden Programı indirelim.


Programı çalıştıralım. Aşağıdaki bir ekran açılacak. Üst taraftaki “Select File” sekmesini tıklıyoruz.

Şimdi aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi “Select a File” tıklayarak, şifresini bulacağımız excel dosyasını programa gösteriyoruz. Örnek olarak indirdiğiniz dosyanın içerisinde şifreli bir excel dosyası mevcut.
Dosyayı seçtikten sonra “Brute force Recovery” sekmesini tıklayalım. Önümüze gelen ekranda şifrenin bazı özelliklerini bizden isteyecektir. Kaç karakterliydi? Sayısal mı yoksa harf v.s. var mı gibi? Aynı zamanda bu seçimler şifre bulunma esnasında ne bekliyeceğim sorusuna da eşit oluyor gibi.
Çünkü, sadece sayısal ve 2-3 karakterli bir şifre 3-4 sn. gibi bir zamanda bulunurken, içerisinde her türlü sembolun bulunduğu ve 8-10 karakterli bir şifrenin bulunması günler alabiliyor.
“Characters” yazan kısımda bize şifrenin yapısal özelliği sorulmakta. Sırasıyla anlamlarını açıklayacak olursak;
“0-9″ : Şifrem sadece sıfırdan dokuza kadar olan rakamlardan oluşuyor.
” a-z” : Şifren sadece küçük harflerden oluşuyor.
“0-9″ ,  ”a-z” : Şifrem rakam ve küçük harflerden oluşuyor.
“0-9″, “a-z”, “A-Z” :  Şifrem rakam, küçük harf ve büyük harf karışımı.
“0-9″, “a-z”, “A-Z”,  ”Special Characters” : Şifrem rakam, küçük ve büyük harf ile her türlü sembolden oluşuyor. (Çok uzun sürebilir)
Şifremizin hatırlatığımız genel özelliğini seçelim. Lenght özelliği ise şifrenizin kaç karakter uzunluğunda olduğunu soruyor. Biz From:1 –  To:8 yaparak 8 karakterli olabileceğini yazalım. “Go” Tıklayalım.
Yukarıdaki gibi uyarı niteliğinde size şifrenizi verecektir.
Hatırlatmanın yararlı olacağını düşünüyorum. Şifreniz ne kadar uzun ve ne kadar karışık ise bulunması o kadar zorlaşacaktır. Örnek vermek gerekirse; 1978 olan bir şifre saniyeler içerisinde çözülebilir fakat, 19*^½78 gibi bir şifre belki günler içerisinde çözülür.

http://www.freewordexcelpassword.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekran Mavileşmesi, Yeşillenmesi Renk Bozukluğu Sorunu

Kaydedilmemiş Word Dosyasını Kurtarma

MS Word-İki Yarım Satır Nasıl Tek Satır Yapılır, Birleştirilir?