Google driver kullanımı

Google Drive Bulut Depolama hizmetlerine bugun başladı.Kullanıcılarına hizmet karşılığı
1 TB’a kadar bulutta verileri depolama hizmeti sunacak.Gogle Dökümanlarında bu arada ismi değişti.Forumda Döküman ismi yerine Drive ismine terk etti.
Arkadaşlarınızla veya kişisel ortak çalışma ,araştırma proje üzerinde yapılan çalışmalar artık Google Drive adı altında uygulanacak.
Belge, fotograf , video, PDF dosyalarınızı Drive’ye yükleyerek istediğiniz mekandan ulaşmanız mümkün olacak.
Google Drive kullanarak nelerden faydalanılacak ;
Tablolar, belgeler, dökümanlar, sunumlar, forumlar ortak bir çalışma haline getirilerek Google Drive ile birleştirildi.Yazı ve döküman içeriklerinizde paylaşıma, izin verdiğiniz her konuda ortak bir çalışma alanı sağlayabileceksiniz.Çalıştığınız içeriklerde yorum yapabilir ve yorum alabilirsiniz.
Çalışmalarınıza bilgisayarınızdan uzakta bir yerde iseniz dökümanlarınıza ulaşabilirsiniz.Evden internetten, ofisten, kırdan, hava alanından, mobil cihazınızdan pc’nize yüklemeler yapabilir ve paylaşabilirsiniz.
Görme engelliler de düşünülmüş ve ulaşabilmeleri sağlanmış. Drive “OCR” optik karakter arama teknolojisi ile görsel dosyalara ulaşma, arama yapma gibi özelliklerde düşünülmüş.
5 GB Ücretsiz Bedava kullanım hakkı yanında ücretli servisleri ile de hizmet vermekte.
Yakın zamanda Google Gmail hesaplarınızla Driver’den istediğiniz dosyalarıda ekleyerek aktarabileceksiniz.
3. Parti işlemler ile Chrome Web Mağazasından istediğiniz eklentileri ekleme şansınada sahipsiniz.
Üçüncü Parti işlemleri fax yollama, web site şablon tasarım, video düzenleme gibi kullanabileceğiniz araçlar.
Bu uygulamaları kullanabilmek için Chrome Web Mağazası’nı ziyaret etmek yeterli. Drive’ı kullanmaya hemen bugün drive.google.com/start adresinden başlayabilirsiniz.
Paylaşımlarınızın kime açık olup olmadığına dikkat edin.Yanlışlıkla özel verilerinizide paylaşıma açmış olabileceğinizi unutmayın.
Drive de dosyalama ve etiketleri sürükle ve taşı sistemide güzel bir uygulama olmuş.Bu sayede bazı konularınızı kategorilere ayırmanızda ve dosyalama yapma gibi olanaklarada sahipsiniz.


Alıntıdır: http://guney59.blogspot.com/2012/05/google-drive-kullanma-baslad.html

Yorumlar

  1. Merhaba Ergün bey, Blogunuz hayırlı olsun.Kaynak gösterdiğiniz için teşekkür ederim.Doğru ve isabetli bir davranış. Blog da yenisiniz paylaşım butonlarını çok daha güzel yapabilirsiniz.Blogumun dinamik olduğuna bakmayın.Anlatımları Dinamik ve Klasik olarak belirtiyorum.Tüm konulardan faydalanabilir ve blogunuzu bir saatte en güzel halae getirebilirsiniz.Yardım gerektiğinde ilgili konu altına yorum yazmanız yeterli olacaktır.Görüşmek üzere kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Adnan Bey;

      Mesajınız için teşekkür ederim.
      İş yoğunluğum nedeniyle blogumla fazla ilgilenemiyorum ama sizinki gibi olmasını isterdim. Bloğunuz hem görsel olarak hemde içerik olarak çok güzel. Gerçi benimki böyle kalsında usta ile çırak arasındaki fark belli olsun :)

      Sağlıcakla kalın..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekran Mavileşmesi, Yeşillenmesi Renk Bozukluğu Sorunu

Kaydedilmemiş Word Dosyasını Kurtarma

MS Word-İki Yarım Satır Nasıl Tek Satır Yapılır, Birleştirilir?