Google driver kullanımı ve diğerleriyle farkları

Daha önceki yazıya ilaveten şunlarıda belirtmek istiyorum;

*Google driver programını kurup upload etmek ve sürekli güncel tutmak istediğiniz dosyanızı, masaüstünüze gelen klasöre kopyalıyorsunuz. Gerisini Google Driver hallediyor.

*Google driverınız başlat çubuğunda saaatin yanına yerleşen bir programla sürekli olarak kontrol ediliyor ve güncel tutuluyor.

*Google Driver ilk kez tüm dosyalarınızı upload ederken bilgisayarınız biraz kasılabilir. Ama daha sonraki kontrol ve uploadları pek hissetmiyorsunuz.

*Dropbox güzeldi ancak dosya adlarında Türkçe karakter olduğunda sorun oluyordu. Örneğin dosyanızın adı "Kalite Şablonu" ise burdaki Ş harfi yüzünden dosya senkronize edilmiş,upload edilmiş gibi görünse de aslında edilmiyordu. Bu hatayıda Dropbox bir türlü düzeltmesi. Google Driverda böyle bir sorun bulunmuyor.

*Dropbox gibi TTnet'in Netdiskinide kullanamamıştım ama Google driver gayet rahat bir kullanım sunuyor.

*Belgelerinize gerekirse programsız erişebilmek çok güzel. Sadece kullanıcı adı ve şifrenizle belgelerinize erişebiliyorsunuz. Goodle driver programını kurmanıza gerek yok. Bu yabancı bir bilgisayardan dokümanlarınıza ulaşmaya çalışırken büyük kolaylık sağlayacak.

*Gene yabancı bir bilgisayardan dokümanlarınıza girdiğiniz zaman, dokümanlarınızın görüntülenmesi için hangi program gerekliyse size bu desteği sunuyor. örneğin ofis kurulmamış bir bilgisayardan bile dokümanlarınıza erişerek görüntüleyebiliyorsunuz.

*Android desteği var yakında İpad ve İphone desteğide geldiği zaman çok güzel olacak.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ekran Mavileşmesi, Yeşillenmesi Renk Bozukluğu Sorunu

Kaydedilmemiş Word Dosyasını Kurtarma

MS Word-İki Yarım Satır Nasıl Tek Satır Yapılır, Birleştirilir?